Hans' plakboek
  
Bladzijde 92   
 Terug 

Verder
  
Bladzijde 01
25 50
75
99
 

  
  


Fallen petals:
                         

Opnieuw staan de jacaranda's in bloei.
mei 2016
  
 
  

  
  




Sous vide:
                         

Mijn eerste experimenten met de sous vide kookkunst:

 Perfecte eieren:
 2 min. in kokend water
 2 min. in een ijsbad
 (om het pellen gemakkelijker
  te maken)
 40 min. in water van 150ºF (=65.5ºC)

Zowel het wit en geel hebben dezelfde temperatuur met het mondgevoel van zachte caramel.

 Perfecte kippenlevers:
 Gehalveerde levers
 Knoflook en zwarte peper
 (geen zout, boter of olie;
  zij onttrekken water en smaak)
 60 min. in water van 150ºF (=65.5ºC)

De levers zijn veranderd in een romige pâté (zout kan eventueel op het bord worden toegevoegd).

mei 2016
 
 
  


  
  

Bā Hàn Sī:
                         

In voorbereiding voor een uitstapje naar China, alvast mijn naam in het Chinees.
mei 2016
 
 
  


  
  


Vreemde bordjes...
mei 2016
 

 



  


Lock down:
                     
In verband met een schietpartij op de campus zaten mijn studenten en ik een tijdje in het donker met de deuren op slot.
juni 2016
 
 
  



  

 
Airbus 380:
                         

Tijdens mijn eerste vlucht naar China keek ik aan tegen dit weinig vertrouwen wekkende plafond.

  
 
  

 
Terug
Brieven Op reis HOME Stamboom Meer foto's
Verder